Brillenglazen schoonmaken

Brilreiniging
Snel weer helder zien met schone brillenglazen!

Goede reiniging van uw montuur en brillenglazen zorgt voor helder zicht.  Met de brilreinigingsmiddelen van Zien! Oogmeetpraktijk verwijderd u op een zachte manier vuil, stof of vet van uw brillenglazen. Een vervelende wasem na het poetsen wordt ook voorkomen.  Daardoor blijven uw brillenglazen langer schoon en wordt de coating op uw brillenglazen beter beschermd. Dit garandeert een perfect zicht en verlengt de levensduur van uw bril.  Maar hoe kun je nou het beste je glazen schoonmaken?

  1. Zorg ervoor dat je voordat je je bril schoonmaakt je handen schoon en droog zijn.  Daardoor voorkom je dat er stof, vuil, lotion of makeup op de glazen komen.  Was je handen met een zachte handzeep en gebruik een zachte, schone en pluisvrije doek om de handen te drogen.
  2. Spoel je bril af onder stromend lauwwarm water. Hierdoor verwijder je vuil en stof en voorkom je krassen tijdens het schoonmaken.
  3. Spray op beide kanten van de glazen Zien! Oogmeetpraktijk Brillenspray Xtra. Gebruik nooit glasreinigers of lotions.
  4. Wrijf enkele seconden voorzichtig beide kanten de brillenglazen. Let goed op de randen van uw glazen bij het montuur.  Daar hoopt zich vaak en makkelijk stof, vuil en vettigheid van de huid op.
  5. Spoel beide kanten van uw glazen grondig schoon met lauwwarm water. Als er reiniger of vuil achterblijft ontstaan strepen bij het drogen
  6. Droog voorzichtig de brillenglazen met een zachte, schone en pluisvrije theedoek. Doeken die met wasverzachter zijn gewassen kunnen strepen veroorzaken.
  7. Verwijder strepen en vettigheid met een microvezeldoekje van Zien! Oogmeetpraktijk. Hiermee zorgt u voor een finishing touch en schone en heldere glazen.

Bewaar de bril op de juiste manier : in een harde brillenkoker in het microvezeldoekje. Als dit niet mogelijk is leg de bril dan op een veilige plaats met de glazen naar boven gericht. U krijgt bij uw bril van Zien! Oogmeetpraktijk altijd een bijpassende harde brillenkoker, een microvezeldoek en Brillenspray Xtra.

Brillenglazen kunnen niet goed tegen extreem hoge of lage temperaturen.  Voorkom bijvoorbeeld dat uw bril op het dashboard in de zon ligt op op de verwarming thuis.