Bijziendheid bij kinderen.

Symptomen van myopie bij kinderen

De laatste decennia heeft een verbazingwekkende toename van kinderbijziendheid plaatsgevonden. 

Myopie, ook wel bijziendheid genoemd, treft naar schatting 30 procent van de bevolking. In de overgrote meerderheid van de gevallen ontwikkelt het zich tijdens de vroege kinderjaren.  Hoewel genetische factoren het belangrijkst zijn, suggereert nieuw onderzoek dat het gedrag en de omgeving van kinderen een steeds belangrijker rol spelen bij de progressie van bijziendheid.

We begrijpen hoe frustrerend het dagelijks leven kan zijn voor kinderen met ongecorrigeerde bijziendheid. Daarom zet Zien! Oogmeetpraktijk zich in om het beste advies en de beste behandeling voor dit (te) veel voorkomende probleem te bieden!

Tekenen dat uw kind bijziend is

Kinderen met bijziendheid hebben moeite om dingen op afstand te zien en gaan bijvoorbeeld dichter bij de televisie te zitten of loensen. Mogelijk  krijgen ze problemen op school omdat ze het bord niet goed kunnen zien. Ook kunnen ze ook klagen over "vermoeide ogen" of hoofdpijn wanneer ze proberen iets ver weg te zien.

Deze symptomen moeten zeker niet worden gezien als iets dat bij de kindertijd hoort. Te vaak beseffen ouders niet hoe belangrijk vroege zorg is en wordt te lang gewacht om de ogen van hun kind te laten controleren.

Preventie kan verrassend eenvoudig zijn

Recente studies suggereren een eenvoudige reden voor snelle toename van bijziendheid bij kinderen. Ze brengen simpelweg niet genoeg tijd buiten door!  Voor de moderne tijd waren kinderen het grootste deel van hun tijd buiten en in de zon.  Men denkt dat het heldere, natuurlijke licht een belangrijke bijdrage levert aan een goede ontwikkeling van de ogen.

Schemerige, kunstmatige binnenverlichting lijkt niet hetzelfde voordeel te bieden. Dit verschil kan ervoor zorgen dat kinderen last krijgen van bijziendheid.  Ze zijn niet in staat objecten in de verte goed en scherp te kunnen zien.  Mocht je kind zich de volgende keer vervelen : stel dan voor om lekker buiten te gaan spelen. Slechts een paar uur buiten zijn per week kan het verschil maken!

Bijziendheid hoeft uw kind niet te beperken

Het corrigeren van bijziendheid bij kinderen vereist nauwlettend toezicht. Kinderogen kunnen snel veranderen en worden vaak pas rond hun twintigste helemaal stabiel! Toch kan uw kind zelfs tijdens al deze veranderingen genieten van een volledig, helder zicht.  Zien! Oogmeetpraktijk is ook gespecialiseerd in kinderoogmetingen.

Of de beste keuze een bril, contactlenzen of een andere behandeling is, Zien! Oogmeetpraktijk begrijpt dat de optimale oplossing om goed te kunnen zien is  afgestemd op elke individuele patiënt. 

Bel voor een afspraak 0615110942 of mail naar info@zienoogmeetpraktijk.nl voor meer informatie!