Contactlenzen en kinderen

Contactlenzen, ook voor uw kinderen?

80% van alles dat kinderen leren komt via de ogen binnen en 1 op de 4 kinderen heeft oogafwijking die met bril of lenzen gecorrigeerd kan worden.  Dat betekent dat veel kinderen een bril of lenzen nodig hebben om op school optimaal te leren en presteren.

Vaak wordt direct aan een bril gedacht maar juist voor kinderen kunnen contactlenzen ook een goede optie zijn.

 

Op welke leeftijd kan mijn kind contactlenzen dragen?

Dit is een veel voorkomende vraag, en het antwoord zou je kunnen verrassen. Vaak wordt aangenomen dat contactlenzen en kinderen niet meest gelukkige combinatie is, maar dat is zeker niet altijd het geval.

Over het algemeen is het veilig om op jonge leeftijd contactlenzen te dragen.  Gemiddeld beginnen kinderen rond hun twaalfde met contactlenzen.  In bepaalde gevallen kan het zijn dat kinderen al op jongere leeftijd met lenzen beginnen. Zien! Oogmeetpraktijk kan u in alle gevallen informeren en uitleggen of het een goede optie voor uw kind is.

Het dragen van contactlenzen kost meer aandacht dan een bril, dus het kind moet wel klaar zijn om die verantwoordelijkheid op zich te nemen.

 

Contactlenzen kunnen geweldig zijn voor sport

Sport uw dochter of zoon? Juist dan kunnen contactlenzen een goede keuze zijn!  Met contactlenzen kan uw kind actief spelen en sporten zonder zich zorgen te hoeven maken over de beperkingen van een bril of de mogelijkheid dat die beschadigd wordt.

 

Opties voor lenzen

Er zijn veel opties als het gaat om contactlenzen zachte, vormstabiele (de ‘harde’) contactlenzen en nachtlenzen, die je ’s nachts draagt zodat je overdag zonder lenzen scherp kunt zien.  Daarnaast zijn er ook nog dag-, week-, en maandlenzen.

 

Lenzen of een bril?

Zien! Oogmeetpraktijk heeft een supergave en coole kinderbrillen collectie, maar toch kan het zijn dat een kind liever lenzen wil dragen.  In dat geval is het raadzaam om een hippe reservebril te nemen.

 

Geef uw kind scherp zicht en vertrouwen!

Contactlenzen kunnen een goede optie zijn voor uw kind. Ze kunnen vertrouwen en beter gezichtsvermogen bieden zodat uw kind ook op school optimaal kan presteren! 

 

Contactlenzen aanmeten

Zeker voor kinderen is het belangrijk dat er goed naar de wensen wordt geluisterd en een uitgebreid oogonderzoek wordt gedaan.  Alleen dan kan een goed advies worden gegeven over welke lenzen het meest geschikt zijn voor uw kind en kan samen met hem of haar worden besproken of, en zo ja welke contactlenzen de beste keuze zijn.

 

Waarom Zien! Oogmeetpraktijk?

Zien! Oogmeetpraktijk is de enige praktijk in de regio die in optometrie, orthoptie (kinderoogmetingen) brillen en contactlenzen is gespecialiseerd. Daardoor kunnen niet alleen de ogen van uw kind goed worden opgemeten maar wordt ook een passend advies gegeven als het om contactlenzen gaat.

Bel voor een afspraak 0615110942 of mail naar info@zienoogmeetpraktijk.nl voor meer informatie!