Vervang je contactlenshouder op tijd!

Wanneer heb jij voor het laatst je contactlenshouder vervangen?

We weten hoe belangrijk het is om goed gebruik te maken van huishoudelijke artikelen.  Maar of het nu een handdoek, tandenborstel of broodrooster is – uiteindelijk moeten dingen worden vervangen.  Voor uw gezondheid van het gezichtsvermogen is het belangrijk de contactlenshouder ten minste om de drie maanden te vervangen. Zo voorkom je irritatie en infectie aan de ogen.

U vervangt de vloeistof, de bacteriën blijven

Het is belangrijk om elke dag de vloeistof in de houder te vervangen en de houder te wassen. Maar zelfs dan zullen na verloop van tijd bacteriën (van je vingers en uit de omgeving) zorgen voor vervuiling van de houder. Omdat de meeste mensen hun contactlenshouder in de badkamer bewaren, is de kans op besmetting extra groot. Een recente studie vond tienduizenden bacteriën in slechts een klein deel van de contactoplossing van één deelnemer, ondanks het feit dat hij elke dag de lenzenvloeistof verving.

Weet wanneer je moet vervangen en hoe je moet wassen

Het is belangrijk elke drie maanden de contactlenshouder te vervangen.  In de tussentijd kun je met de volgende tips het risico op bacteriële besmetting zo klein mogelijk maken:

  • Was uw handen altijd met water en zeep voordat je je contactlenzen aanraakt.
  • Vervang elke dag de vloeistof uit de lenzenhouder en spoel deze af met contactlens vloeistof.
  • Laat de houder drogen, ondersteboven op een papieren tissues of zakdoek
  • Voor intensieve reiniging : doe de contactlenshouder gedurende 5 minuten in kokend water.  Spoel deze daarna af met contactlensvloeistof
  • Vermijd dat de punt van de fles met vloeistof de houder raakt, om dat deze ook besmetting met bacteriën en verontreinigingen kan veroorzaken
Schone contactlenzen om goed zicht te hebben en houden

Ogen zijn vooral gevoelig voor bacteriële infecties. Vuile contactlenzen veroorzaken jeukende en geïrriteerde ogen achter. Maar ze kunnen ook een bedreiging vormen voor de gezondheid van je ogen op lange termijn. Vergeet dus niet om je houder op tijd te vervangen!

Het doel van Zien! Oogmeetpraktijk is om u zo goed mogelijk te laten zien en uw ogen gezond te houden.  Daarom helpen we je ook met makkelijke tips en goede gewoonten die helpen uw ogen gezond en comfortabel houden!

Wilt u meer informatie over contactlenzen of uw ogen, bel dan  06 151 109 42 om een afspraak te maken.