Vakantietips voor je ogen!

Vakantietips voor je ogen!

Het is tijd voor de zomervakantie en dat betekent leuke dagjes uit, naar het zwembad of heerlijk op vakantie.

Zien! Oogmeetpraktijk vind het belangrijk dat je ook op vakantie eraan denkt om je ogen gezond te houden! Volg deze tips om je kijkers te beschermen, zelfs op reis.

Maak een afspraak voor controle van je ogen voordat je vertrekt
Je hebt de auto gepakt, vliegtickets gekocht, een camping of hotel geboekt en de reis helemaal uitgestippeld : de hele vakantie is gepland! Maar wanneer zijn je ogen voor het laatst gemeten? Als je een bril of lenzen draagt of nodig hebt, is het wel zo leuk om ook op vakantie goed te kunnen zien!

Als je bril of lenzen al langer dan een jaar hebt, of als je niet goed meer ziet, zorg er dan voor dat je nog voor je vakantie je ogen laat onderzoeken. Je ogen kunnen zonder dat je het gemerkt hebt achteruit zijn gegaan en het is wel zo belangrijk om met de goede correctie te vertrekken. Je kunt met een actueel recept (in geval van nood) ook op vakantie makkelijk een bril of lenzen krijgen. En natuurlijk kun je alles wat je op vakantie gaat doen en bekijkentie goed zien! Je brilsterkte kan veranderen zonder dat je het merkt, dus het is belangrijk ervoor te zorgen dat het up-to-date is voordat je vertrekt. Met een actueel ​​recept kunt je (in geval van nood) makkelijk een bril of contactlenzen krijgen.
En natuurlijk kun je alle nieuwe bezienswaardigheden en attracties op vakantie bekijken met een helder en scherp zicht!

Denk aan je ogen bij het pakken
Of je nou een bril of contactlenzen draagt, zorg er altijd voor dat je een reservebril inpakt. In Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Portugal is een reservebril verplicht voor de bestuurder van een auto. Ook is het extra handig als je bijvoorbeeld je lenzen even niet in kunt of wilt doen of wanneer je bril kapot zou gaan (of verliest). Als je contactlenzen draagt, zorg dan altijd voor een (of enkele) reserve paar lenzen, zeker als u ergens naar toe gaat waar het moeilijk is om snel vervangende lenzen te vinden.

Tip 1 :  Draag je een bril en wil je alleen voor het zwemmen of sporten lenzen : neem dan daglenzen.  We vertellen je er graag over!

Tip 2 : Neem een ​​foto van het recept van je oogmeting op je smartphone! Zo kun je altijd, zelfs als je je bagage kwijt bent een bril of lenzen krijgen die je nodig hebt om plezier te hebben en te genieten.

Vlieg je naar je vakantiebestemming? Zorg ervoor dat je kunstmatige tranen inpakt. De druk en lage luchtvochtigheid in vliegtuigen kunnen droge, geïrriteerde ogen veroorzaken. Als je enkele uren vliegt, kunnen deze oogdruppels zeker handig zijn en de vlucht comfortabeler maken. 

Laat je zonnebril niet achter!

Zonnebrillen zijn een must-have op je vakantielijst. Uw ogen hebben bescherming nodig, of u nu hoog in de bergen gaat wandelen of heerlijk relaxed aan het strand, dus vergeet ze niet! Zorg ervoor dat je zonnebril 100 procent UVA- en UVB-straling blokkeert. 

Goede reis!

Wij hopen dat deze tips je helpen om je ogen ook op vakantie te beschermen. Door ook even aan je ogen te denken voor vertrek draagt ook bij aan een heerlijke vakantie.

Wij wensen iedereen een een veilige en prachtige zomer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *